maandag 30 november 2020

What do you meme spel review

What do you meme spel kopen


Als je wat vaker op internet zit, dan ken je het fenomeen 'memes' wel. Een meme is een plaatje met grappige tekst dat op internet viraal gaat, dus veel gedeeld wordt op bijvoorbeeld social media. Vaak worden er nieuwe teksten bij het plaatje verzonnen, waarna deze ook weer viraal gaan. Ik ben echt al jaren superfan van memes, dus was erg benieuwd naar dit spelletje. Lees snel verder wat wij ervan vinden!

Waar kan ik het spel What do you meme kopen?

Wil je ook dit spel kopen? What do you meme kun je bij veel (online) winkels kopen, zoals Bol.com, Amazon.nl, Wehkamp.nl, Spellenrijk.nl, Blokker.nl, Fun.be, Intertoys.nl etc.

Hoe ziet het What do you meme spel eruit?

Het spel bestaat uit redelijk grote meme-plaatjeskaarten, dus de welbekende afbeeldingen van internet. Daarnaast zitten er een hoop kaarten bij met leuke meme teksten. En als laatste zit er een standaardje van karton bij waarop je de meme-kaarten kunt plaatsen tijdens het spelen van het spel.

Hoe werkt het spel?

Eén persoon is die ronde de jury en de anderen krijgen ieder 7 tekstkaarten. De bedoeling is dat er elke ronde een meme afbeeldingskaart op het standaard wordt geplaatst. Nu moet elke speler een tekstkaart uitkiezen die het beste bij de afbeeldingskaart past. Zo grappig of creatief mogelijk is natuurlijk het leukst! Daarna mag de jury de leukste kaart eruit kiezen en die speler aanwijzen als winnaar van de betreffende ronde.

Wat is onze ervaring met het What do you meme spel?

Het spelletje is het leukst om met vrienden te spelen die memes ook leuk vinden. Mijn zoontje vindt memes ook leuk, dus ik heb het ook met hem gespeeld. Wil je het met jongere spelers spelen, dan kun je de 18+ kaarten eruit halen. Er zitten een paar honderd tekstkaarten bij, dus er blijft nog genoeg over om een hele lange tijd te spelen. Ik denk dat een tekstkaarten uitbreidingset ook niet snel nodig is. Wij vinden het een erg leuk spel. We lagen soms dubbel van het lachen met de grappige combinaties die gemaakt kunnen worden. Je kunt zelf een beetje bepalen wanneer het spel is afgelopen (wanneer iemand een bepaald aantal punten heeft gehaald) of je speelt het spel even tussendoor, dat kan ook gewoon. 

Conclusie

Ik had een spel waarbij memes de hoofdrol spelen nog nooit gezien, dus als je een meme-fan bent.. dan is deze game zeker een aanrader! Gezellig op een zaterdagavond met vrienden, borreltje erbij en je hebt zeker weten een topavond! Het spel is eigenlijk voor 18+, maar jongere tieners zullen dit spel ook zeker leuk vinden, aangezien zij vaak op internet zitten. En als je het met nog jongere spelers wilt spelen, haal je gewoon de 18+ kaarten eruit. 

Wil je ook het spelletje What do you meme kopen? Hier zijn ze namelijk nog gewoon op voorraad. Supermakkelijk bestellen voor 23.59 uur en je hebt het morgen al in huis!

Pluspunten
+ Superleuk!
+ Creatief

Minpunten
- Je moet wel een beetje meme-humor hebben

Algemene informatie What do you meme

Merk: Megableu
Type: partyspel
Aantal spelers: van 2 tot 10
Leeftijd: vanaf 18 jaar, maar jonger kan ook al
Verkrijgbaar: What do you meme is te koop bij veel (online) winkels kopen, zoals Bol.com, Amazon.nl, Wehkamp.nl, Spellenrijk.nl, Blokker.nl, Fun.be, Intertoys.nl etc.
Prijs: tussen 26 en 40 euro (goed rondkijken loont)

Megableu

Megableu is oorspronkelijk een bedrijf uit Frankrijk, maar hun spellen worden nu in meer dan 30 verschillende landen verkocht. Het eerste spel dat ze op de markt brachten was Vocabulon, een slim en eenvoudig spel dat de woordenschat ontwikkelde en uitbreidde van kinderen en volwassenen. Tegenwoordig maken ze allerlei spellen voor kinderen en volwassenen, zoals Bank attack, Break out, In een handomdraai, 5 seconden uncensored, What do you meme, Geen ja geen nee, Kneedfeest, Anti-Monopoly en nog veel meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...