maandag 1 november 2021

Rummikub review

Rummikub kopen

Rummikub is een gezelschapspel dat wij vroeger, bij ons thuis, al heel vaak speelden. Van oorsprong is het een kaartspel (duizenden of jokeren), maar omdat het zoveel ruimte in beslag nam is het uitgebracht in de vorm van steentjes met bordjes. Het spel werd een succes en in 1983 werd het in Nederland gekozen tot beste spel van het jaar. Lees snel verder wat wij ervan vinden!

Waar kan ik het Rummikub spel kopen?

Wil je ook dit spel kopen? Rummikub kun je bij veel (online) winkels kopen, zoals Bol.com, Amazon.nl, Wehkamp.nl, Spellenrijk.nl, Blokker.nl, Fun.be, Intertoys.nl etc.

Hoe ziet het spel Rummikub eruit?

Het spel bestaat uit 106 stenen waar de cijfers 1 t/m 13 op staan afgebeeld in de kleuren rood, zwart, blauw en geel. Tevens zijn er 2 steentjes waar jokers (rood en zwart) op staan afgebeeld. De steentjes zijn 2,5 bij 4 cm en een halve cm dik. De plastic bordjes, waar je de steentjes op kan plaatsen, zijn 32 cm lang en 9 cm hoog.


Hoe werkt het spel?

Iedere speler neemt 14 stenen op zijn bordje. Alle andere stenen liggen op zijn kop op tafel. Nu is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk je stenen kwijtraakt. Dit kan op de volgende manieren. Je maakt een rijtje van minimaal 3 stenen van dezelfde kleur met opeenvolgende cijfers. Bijvoorbeeld een gele 1, 2 en 3. Of je maakt een rijtje van minimaal 3 stenen met dezelfde cijfers, maar allemaal in een andere kleur. Bijvoorbeeld een rode 7, blauwe 7 en een zwarte 7. Iedereen mag om de beurt proberen om zulke rijtjes te leggen. Tevens mag je in een beurt ook stenen aanleggen bij rijtjes van andere spelers. Je kunt ook rijtjes splitsen of combineren met elkaar, zolang de rijtjes minimaal uit 3 stenen bestaan. Wanneer je in een beurt niks kunt doen, moet je een steentje van de tafel pakken. Degene die als eerste al zijn stenen kwijt is heeft gewonnen.

Wat is onze ervaring met Rummikub?

Dit is een uitermate geschikt spel voor kinderen om te leren tellen en puzzelen. Wat dat betreft is een zeer educatief spel voor kinderen. Ik speel het spel al een paar jaar met mijn zoontje. In het begin help je vaak nog een beetje, maar nu hij 10 is speelt hij het spel al helemaal op eigen kracht en wint het spelletje ook regelmatig. Rummikub is ook een super geschikt gezelschapsspel voor volwassenen, voor bijvoorbeeld op de zaterdagavond of wanneer het slecht weer is buiten. Je moet een beetje geluk hebben met welke steentjes je pakt, maar het puzzelen blijft toch elke keer de leukste uitdaging. Een spelletje duurt ongeveer een half uur tot een uur. Je kunt het dus op elk moment spelen. Je hoeft er niet per se een hele avond voor te gaan zitten, zoals bij Monopoly.

Conclusie

Rummikub is een van onze favoriete familiespellen. Het wordt hier regelmatig gespeeld, maar we nemen het spel ook vaak mee naar andere familieleden voor een middagje speelplezier. Het is een leerzaam spel voor kinderen, waarbij ze leren rekenen en puzzelen. Maar Rummikub is ook een gezelschapsspel voor volwassenen. Ik speel het spel al tientallen jaren en zal het nog zeker tientallen jaren gaan spelen. Wat ons betreft mag Rummikub niet ontbreken in je spelletjeskast, dus zeker een aanrader!

Wil je ook Rummikub kopen?
Hier zijn ze namelijk nog gewoon op voorraad. Supermakkelijk bestellen voor 23.59 uur en je hebt het morgen al in huis!

Pluspunten
+ Verslavend
+ Superleuk
+ Educatief

Minpunten
Geen

Algemene informatie Rummikub

Merk: Goliath
Type: gezelschapsspel
Aantal spelers: van 2 tot 4
Leeftijd: vanaf ongeveer 6 jaar
Verkrijgbaar: Rummikub is te koop bij veel (online) winkels kopen, zoals Bol.com, Amazon.nl, Wehkamp.nl, Spellenrijk.nl, Bordspellenstore.nl, Blokker.nl, Top1toys.nl, Fun.be, Intertoys.nl etc.
Prijs: tussen 20 en 40 euro (rondkijken loont, maar Rummikub kun je tweedehands ook goedkoop kopen op Marktplaats)

Goliath

Goliath is een spelletjes fabrikant die zijn spellen internationaal verkoopt. Het brengt voornamelijk spellen en speelgoed op de markt zoals Rummikub, Triominos, Woordzoeker, Knipper kikker, Schetenjacht, Eendjesdans, Aladins vliegende tapijt, Snuffie hup, Fladder flats, Woordwijzer, Wie wat waar, Huis boompje beestje, Stixx, Magic Jinn, Super Sand etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...