vrijdag 14 december 2012

Vtech Dierenvriendjes Telefoon: een leuke en leerzame speelgoedtelefoon van Vtech!


De voorkant van de Vtech speelgoed telefoon
De voorkant van de Vtech speelgoed telefoon
Kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar willen graag bij je in de buurt zijn en je nadoen of 'helpen'. Zo doet elk kind wel hun ouders na met bellen volgens mij. Onze baby ´belt´ met vanalles, van een Duplo blokje tot een onderzettertje. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een speelgoed telefoon, die past bij zijn leeftijd. Na veel rondkijken online kwamen we bij een speelgoedwinkel uit waar ze de Vtech Dierenvriendjes Telefoon verkochten. Lees snel verder wat onze, maar vooral de ervaring van onze baby is met de telefoon...

Merk: Vtech
Type: telefoon
Leeftijd: vanaf 3 tot 36 maanden
Verkrijgbaar: (online) speelgoed- en babywinkels zoals Intertoys.nl, ToysXL.nl, Bartsmit.nl, Prenatal.nl, Gigaspeelgoed.nl, Toysrus.nl, Bol.com, pakaanbieding.nl, schmetstoys.nl, goedkoopstespeelgoedwinkel.nl etc.
Prijs: tussen € 13 en € 18

Vtech

Vtech speelgoed is een groot en bekend merk op speelgoedgebied. Het bedrijf is in 1976 opgericht en heeft 36.000 werknemers verspreid over de hele wereld. Vtech heeft in veel landen prijzen gekregen voor hun producten. Ze ontwikkelen technologisch hoogwaardig, educatieve en sprekende speelproducten voor kinderen in alle leeftijdsgroepen. Ze proberen hun producten zo goed mogelijk af te stemmen op het schoolsysteem van het betreffende land. Vtech is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en brengen ongeveer 50 nieuwe producten per jaar op de markt.


Uiterlijk

De speelgoed telefoon is speciaal voor baby´s gemaakt. Hij lijkt niet helemaal op een echte telefoon, maar het heeft er wel iets van weg (zie foto´s). De speelgoedtelefoon is ongeveer 17 cm lang, 9 cm breed en 4 cm diep. Het is van hard plastic gemaakt, maar de zijkant is bekleed met een zachte stof. De antenne, die erop zit, is ook zacht. Jayden vindt dit uitermate geschikt om op te sabbelen. Op de voorkant boven zit een rond spiegeltje. Baby's vinden het vaak leuk om zichzelf in een spiegel te zien. In de cirkel zit een uitsparing waar een draaischijfje te zien is met een afbeelding van een dier. Wanneer je de knop onder de cirkel indrukt draait de draaischijf en is een volgend dier te zien. Zo zijn er in totaal 4 dieren te zien. Onder de betreffende knop zijn 4 toetsen te vinden met een getal erop. Elke toets heeft zijn eigen kleur. Wanneer je hierop drukt vertelt een vrolijke vrouwenstem welke vorm de knop heeft en welke kleur de knop is, gevolgd door een telefoongeluid. Onderaan de telefoon zit de aan- en uitknop. Bovenaan zit een riempje met klittenband. Deze wordt ook vaak gebruikt om op te sabbelen.

Gebruik en ervaring

Wat me opvalt aan deze speelgoedtelefoon is dat het geluid niet al te hard is. Een voordeel voor papa en mama! In het begin speelde Jayden wel met de telefoon, maar het bleef meer bij de antenne en het labeltje in zijn mond steken en erop sabbelen. Af en toe drukte hij eens op een knopje, waardoor er liedjes werden afgespeeld. Tegenwoordig drukt hij op alle knopjes en danst mee op de muziek. Ook houdt hij de telefoon tegen zijn oor om te bellen net zoals papa en mama dat altijd doen. Erg leuk vindt hij het knopje waar een knipperend lichtje in zit. Het knipperen is geprogrammeerd zodat het synchroon loopt met de muziek of stem. De vrouwelijke stem die je constant hoort is erg vrolijk. Ze zingt een liedje, maar vertelt ook welke vormen de knoppen hebben en welke getallen erop staan. Ook stelt ze vragen over de dieren. Heel leerzaam dus voor de baby! Tussen de liedjes en zinnetjes door zijn ook telefoongeluiden te horen. Ik moet zeggen dat je na een tijdje de liedjes wel een beetje beu bent, maar dat is met al het speelgoed waar muziek in zit denk ik.
De knoppen en het spiegeltje van de speelgoedtelefoon
De knoppen en het spiegeltje van de speelgoedtelefoon

Conclusie

Deze speelgoedtelefoon van Vtech is een populair product en wordt dan ook in heel veel verschillende baby- en speelgoedwinkels verkocht. Ik vind het echt nuttig en leuk speelgoed. Kinderen willen vaak hun ouders nadoen, zo ook met bellen. Speelgoed van Vtech heb ik eigenlijk alleen maar goede ervaringen mee. De telefoon ziet er kleurig en vrolijk uit en heeft naast hard plastic ook een gedeelte dat bedekt is met een zachte stof. Ze hebben er bewust een zachte antenne en een groot label aan gehangen, omdat baby's het vaak leuk vinden om hiermee te spelen of om erop te sabbelen. Het knipperende knopje blijft Jayden boeien en de muziekjes, liedjes en stem zijn vrolijk en leerzaam. Een handige functie dat is ingebouwd, is de automatische uitschakeling. Dit zorgt ervoor dat de batterijen niet zo snel opgaan en voorkomt irritaties (wanneer de muziek oneindig door blijft spelen bijvoorbeeld). Ik vind dit een leuk en leerzaam product. Ik vind het best goedkoop speelgoed als je kijkt wat de telefoon allemaal kan. Wil je toch niet zoveel uitgeven aan deze speelgoed telefoon, dan kun je natuurlijk ook altijd wachten totdat deze ergens bij een online speelgoed winkel in de aanbieding is. Misschien is deze telefoon wel tweedehands te koop op Marktplaats of Speurders.nl.

Pluspunten
+ Goede vorm
+ Leuke, vrolijke en leerzame liedjes en teksten

Minpunten
- Liedjes beginnen na een tijd papa en mama te vervelen

Tip

Deze speelgoedtelefoon van Vtech is ook leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld met een verjaardag, Sinterklaas, Kerst of als kraamcadeau.Je speelgoed bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Ben je op zoek naar ander speelgoed van het merk Vtech? 
Dan weet ik zeker dat je de onderstaande artikelen ook leuk vindt om eens door te lezen!

Vtech Baby Drum
- Interactief en spelenderwijs kennis maken met instrumenten, geluiden, liedjes en cijfers

Vtech Mijn Kleine Tamboerijn
- Speelgoed voor motoriek, taalontwikkeling en zintuigelijke ontwikkeling!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...