dinsdag 9 december 2014

Goliath Woordwijzer Review

 
is woordwijzer van goliath een leuk spel

Waar kan ik Woordwijzer kopen?

Het spel Woordwijzer is te koop bij speelgoedwinkels, warenhuizen en webshops zoals Bol.com, Blokker.nl, Coolblue.nl, Spellenrijk.nl, Bartsmit,com, Intertoys.nl, Toysxl.nl, Lobbes.nl, Fun.be etc.

Hoe ziet Woordwijzer van Goliath eruit?

Het gezelschapsspel is een soort plastic rad van fortuin met een grote trechter erop. Het rad is 26 cm hoog, 12 cm diep en 26 cm breed en bestaat uit de kleuren oranje en paars. Op het rad zit een speelkaart met verschillende categorieën. Tevens zit er een rad op met alle letters van het alfabet. Het rad kun je midden op tafel zetten en met zijn allen erom heen zitten, maar dan kan niet iedereen zien wat de uitkomst is van het rad. Je kunt daarom ook het rad aan de zijkant van de tafel plaatsen.

Hoe werkt Woordwijzer?

Woordwijzer doet me denken aan Pim, Pam, Pet. Eigenlijk is het er een soort variant van. Wanneer je aan de hendel trekt gaan het rad met de categorieën en het rad met de letters draaien. Eigenlijk is het heel simpel. Wanneer de pijl op de categorie 'jongensnaam' eindigt en het rad met de letters op de letter 'd', moet je zo snel mogelijk een jongensnaam met de letter 'd' verzinnen. Heb je een naam in je hoofd, dan moet je zo snel mogelijk je balletje in de trechter gooien. Wanneer jouw balletje als eerste door de trechter valt, mag jij het antwoord geven. Let wel op dat niet altijd het balletje als eerste door de trechter gaat die er als eerste in gegooid wordt. Het kan dus voorkomen dat wanneer je je balletje later erin gooit, toch als eerste door de trechter heen gaat. Degene die als eerste zijn 6 balletjes erin heeft, heeft gewonnen. Of als de max van 14 balletjes is gehaald, is degene met de meeste balletjes erin de winnaar.

De spelregels van Woordwijzer kun je hier downloaden

Wat is onze ervaring met Woordwijzer?

Is het spel Woordwijzer leuk? Ik vind het een superleuk spel! Het spel is een beetje quiz-achtig. Het is heel goed voor de algemene ontwikkeling van je kind. Je kind wordt op een speelse manier geprikkeld om zijn woordenschat uit te breiden. Tevens traint het de luister- en spreekvaardigheden van je kind. Het is ook geen moeilijk spel met heel veel regels. Het is een simpel spel waardoor het voor kinderen leuk is om te spelen. Door het gebruik van de trechter is het elke keer spannend wie een antwoord mag geven. Het hangt dus ook een beetje van geluk af. Het spel is voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Een potje duurt niet al te lang (20 tot 30 minuten met 3 personen), dus blijft het voor een kind leuk. Er zijn ook genoeg onderwerpkaarten die je met elkaar kunt afwisselen. Zo kun je met je kindje verschillende categorieën oefenen. Wat ik heel goed vind, is dat er blanco onderwerpkaarten bij zitten, die je helemaal zelf kunt invullen. Zo kun je bijvoorbeeld onderwerpen invullen die meer gericht zijn op jongere kinderen of modernere onderwerpen. Ik denk hierbij aan onderwerpen als tekenfilms, apps of games.

Conclusie

Ik vind Woordwijzer een leuk en leerzaam spel! Je kind kan met dit bordspel op een speelse en spannende manier zijn woordenschat uitbreiden. Door het gebruik van de trechter speelt factor geluk ook een beetje mee. Het spel kun je eigenlijk altijd spelen, maar ik kan me voorstellen dat het tijdens de wintermaanden extra gezellig is met zijn allen rond de tafel. Het mooie van dit Woordwijzer is dat het spelletje niet al te lang duurt, waardoor het leuk blijft voor je kind om het te spelen. Het leuke is dat je zelf ook blanco onderwerpkaarten kunt invullen. Op deze manier kun je onderwerpen verzinnen die meer gericht zijn op jouw kinderen. Wat mij betreft is dit spel zeker een aanrader en ga ik het spel nog heel vaak spelen!

Pluspunten
+ Simpel om te spelen
+ Niet te lange speelduur
+ Leuk en leerzaam

Minpunten
GeenWoordwijzer of een ander leuk gezelschapsspel kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.comAlgemene informatie Woordwijzer

Merk: Goliath
Type: gezelschapsspel
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Leeftijd: 5 tot 10 jaar
Verkrijgbaar: speelgoedwinkels, warenhuizen en webshops zoals Bol.com, Blokker.nl, Coolblue.nl, Spellenrijk.nl, Bartsmit,com, Intertoys.nl, Toysxl.nl, Lobbes.nl, Fun.be etc.
Prijs: tussen 28 en 34 euro

Goliath
Goliath is een speelgoedfabrikant die zijn speelgoed internationaal verkoopt. Het brengt voornamelijk spellen op de markt zoals Rummikub, Triominos, Woordzoeker, Wie wat waar, Huis boompje beestje, Stixx, Magic Jinn, Super Sand etc.
1 opmerking:

Victor zei

Lijkt me een leerzaam spel. Bedankt voor de tip!!

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...