donderdag 7 maart 2013

Thomas de Trein van Fisher-Price: een leuk treintje dat er net zo uitziet en klinkt als in de tv serie!


De voorkant van Thomas de Trein

Wie kent Thomas de Trein niet? Wanneer je kinderen hebt zal je vast wel ooit eens een Thomas de Trein filmpje hebben bekeken of ken je vast wel een Thomas de Trein liedje. Aangezien onze baby de kinderserie Thomas de Trein zo leuk vond, gingen we voor zijn verjaardag eens rondkijken op internet of we leuk Thomas de Trein speelgoed konden vinden. Wat me meteen opviel is dat er superveel te krijgen is van de serie. Een houten Thomas de Trein, plastic treintjes, hele treinstations, treintjes met geluid en licht etc. Je hebt natuurlijk niet alleen speelgoed van Thomas de Trein, maar ook van andere karakters uit de serie zoals Stanley, Sir Handle, Gordon, Percy, Henry, James en nog veel meer. Genoeg te vinden dus. Wij hebben uiteindelijk een plastic treintje van Thomas de Trein gekocht met licht en geluid. Lees snel verder wat onze ervaring met dit leuke speelgoed is!


Waar kan ik dit speelgoed van Fisher-Price kopen?

Deze Thomas de Trein is te koop bij (online) speelgoed- en babywinkels en warenhuizen zoals Toysxl, Bartsmit, degrotespeelgoedwinkel.nl, Intertoys, Babypark.nl, Babydump.nl en Prenatal, maar ook bij online webshops als Wehkamp, Bol.com etc.

Fisher Price

Fisher Price is een bedrijf dat al in 1930 opgericht is door Herman Fisher, Irving Price, Margaret Evans Price en Helen Schelle. Ze begonnen met houten speelgoed dat al meteen een succes werd. In 1993 nam het bedrijf Mattel Fisher Price over en sinds het oprichten van het bedrijf heeft Fisher Price al meer dan 5000 verschillende soorten speelgoed op de markt gebracht. Je kunt wel zeggen dat Fisher Price tot de top van de wereld behoort op het gebied van speelgoedfabrikanten.

De zijkant van Thomas de Trein


Uiterlijk

Het treintje is niet echt heel groot. Ik had deze Thomas de Trein wel iets groter verwacht, nadat we hem bij een webshop op een foto zagen staan. Het treintje is 7 cm lang, 4 cm hoog en 2,5 cm breed. Hij ziet er wel heel erg leuk uit, precies zoals in de serie. De vormen en kleuren kloppen precies. Hij is lichtblauw van kleur met zwarte en rode tinten. Het gezicht van Thomas is wit, zoals in de serie. Het gezicht is echt goed nagemaakt.

De achterkant van Thomas de Trein


Gebruik en ervaring

Nadat we zagen dat de trein best klein was, waren we erg benieuwd naar het beloofde licht en geluid. Bovenop de trein zit een knopje en wanneer je deze indrukt hoor je de bekende Thomas de Trein toeter of fluit. De ene keer laat hij een lange toon horen en de andere keer 2 korte tonen. Het geluid is precies zoals in de Thomas de Trein filmpjes. Wanneer je Thomas de Trein laat toeteren of fluiten, gaat voorop de trein een geel/oranje lampje branden. Thomas de Trein heeft 6 kleine wieltjes en wanneer je met de trein gaat rijden, maakt deze ook echt het geluid van een trein. Superleuk! Nu hoef je niet meer zelf het geluid erbij te maken, maar dit doet het speelgoed zelf al. Tevens brandt het lampje voorop de trein wanneer je met de trein heen en weer rijdt. Ons kindje is ook heel erg blij met het treintje en dat is natuurlijk het belangrijkst. Hij herkende Thomas meteen en neemt het treintje dan ook overal mee naartoe. Af en toe wordt er eens gegooid met het treintje, maar daar kan het goed tegen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er kleine onderdeeltjes vanaf vallen, wanneer er met de trein gegooid wordt.

De zijkant van Thomas de Trein


Conclusie

Ondanks het kleine formaat ben ik toch heel erg tevreden over deze Thomas de Trein. De trein ziet er precies uit als in de serie op tv en het lichtje en de geluidjes zijn echt superleuk! Het speelgoed is degelijk, maar dat zijn we wel gewend van speelgoed van Fisher Price. Het belangrijkste is natuurlijk dat ons kindje blij is met dit speelgoed. Wat mij betreft zeker een aanrader! Trouwens, er is zoveel te koop van Thomas de Trein speelgoed, dat je een hele collectie aan treintjes kunt sparen. Met deze treintjes kun je dan spelen op één van de vele treinsporen, in tunnels, stations en nog veel meer. Waarschijnlijk gaat deze collectie je dan wel honderden euro´s kosten, maar leuk is het wel!

Pluspunten
+ Degelijk
+ Lijkt precies op de echte Thomas de Trein
+ Geluidjes zijn leuk

Minpunten
- Klein formaat


Algemene informatie

Fabrikant: Mattel
Merk: Fisher-price
Type: speelgoedtrein
Leeftijd: 3 tot 6 jaar, maar ons kindje van anderhalf speelt er ook gewoon mee
Verkrijgbaar: (online) speelgoed- en babywinkels zoals Toysxl, Bartsmit, degrotespeelgoedwinkel.nl, Intertoys, Babypark.nl en Prenatal, maar ook bij online warenhuizen als Wehkamp, Bol.com etc.
Prijs: rond € 11


Thomas de Trein bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...