zondag 10 november 2019

5 Seconden spel review

goedkoop spel kopen



De feestdagen komen er weer aan! Moet jij ook nog inkopen doen voor Sinterklaas of Kerstmis, dan is dit leuke spel misschien wel iets voor jou. 5 Seconden is een nieuw spel van Megableu voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook voor volwassenen. Lees snel onze ervaring met dit leuke spel!


Waar kan ik het spel 5 Seconden kopen?

Wil je ook dit speelgoed kopen? Het 5 Seconden spel is te koop bij speelgoedwinkels, warenhuizen en webwinkels zoals Bol.com, Kruidvat, Intertoys, Toychamp, Spellenrijk, Koopjesgadgets, Fun.be etc.


Hoe werkt dit leuke denkspel?

Eigenlijk komt het erop neer dat je een vraag binnen 5 seconden moet beantwoorden. De vraag bestaat altijd uit 'Noem 3 ...'. De vragen zijn op zich niet moeilijk, maar die tijdsdruk van 5 seconden maakt het behoorlijk spannend. Superleuk!

ervaring met 5 seconden spel review


Hoe ziet het spel 5 Seconden eruit?

Het spel bestaat uit een speelbord van 50 bij 25 cm met 6 bijbehorende gekleurde pionnen. Er zijn 376 vragenkaarten bestaande uit 200 juniorvragen en 552 vragen voor het hele gezin. Verder zitten er nog 12 wisselkaarten en 12 paskaarten bij. En er zit een superleuke timer bij om de 5 seconden te tellen. Dit is een plastic buis die je om moet draaien, waarna je een grappig geluid hoort en een hoop balletjes om een spiraal heen naar beneden ziet rollen. Dit duurt ongeveer 5 seconden.


Wat is onze ervaring met het 5 Seconden spel?

Het duurde even voordat we de spelregels doorhadden, qua aan de beurt zijn en pionnen verzetten. Maar de vragen beantwoorden onder tijdsdruk is spannend en superleuk! Mijn zoontje van 8 heeft voornamelijk de juniorvragen beantwoord en vond dit hele leuke vragen. Voorbeelden van vragen zijn 'Noem 3 zoete dingen', 'Noem 3 manieren om je af te koelen als het warm is' of 'Noem 3 ronde dingen'. De vragen voor volwassenen zijn wat moeilijker en komen meer in de buurt van Triviantvragen. Het spel kun je dus ook alleen met volwassenen spelen. Het leukste vond mijn zoontje nog de tijdsklok die een grappig geluidje maakt wanneer je deze omdraait.

Conclusie

Ook dit spel van Megablue wilt mijn zoontje van 8 regelmatig spelen. Er zitten in totaal 752 vragen in het spel, dus voordat je ze allemaal een keer gehad hebt ben je alweer een paar weken verder. Het is een goede oefening voor kinderen, maar ook voor volwassenen om onder tijdsdruk antwoorden op vragen te geven. Dit zorgt voor leuke en spannende momenten. Wat mij betreft is 5 Seconden zeker een aanrader! Het bordspel is helemaal niet duur, dus ook leuk om te geven met Sinterklaas of voor een kinder verjaardag!

Vooral nu de feestdagen eraan komen zou ik dit speelgoed op tijd kopen. Bij sommige winkels is dit speelgoed namelijk snel uitverkocht. Wil je ook het spelletje 5 seconden kopen ? Bij Bol.com zijn ze nog gewoon op voorraad!

Pluspunten
+ Superleuk!
+ Spannend
+ Niet duur

Minpunten
- Geen

Algemene informatie 5 Seconden

Merk: Megableu
Type: denkspel
Aantal spelers: van 2 tot 6
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Speeltijd: ongeveer 30 minuten
Verkrijgbaar: 5 Seconden is te koop bij speelgoedwinkels, warenhuizen en webwinkels zoals Bol.com, Kruidvat, Intertoys, Toychamp, Spellenrijk, Koopjesgadgets, Fun.be etc.
Prijs: tussen 15 en 23 euro (goed rondkijken loont)


Megableu
Megableu is oorspronkelijk een bedrijf uit Frankrijk, maar hun spellen worden nu in meer dan 30 verschillende landen verkocht. Het eerste spel dat ze op de markt brachten was Vocabulon, een slim en eenvoudig spel dat de woordenschat ontwikkelde en uitbreidde van kinderen en volwassenen. Tegenwoordig maken ze allerlei spellen voor kinderen en volwassenen, zoals Bank attack, Break out, In een handomdraai, 5 seconden uncensored, What do you meme, Geen ja geen nee, Kneedfeest, Anti-Monopoly en nog veel meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wanneer jij nog opmerkingen, commentaar of toevoegingen hebt, laat het ons dan weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...