zondag 27 januari 2013

Playgro Vormenstoof Olifant: leuk, veelzijdig en educatief speelgoed


De voorkant van dit leuke baby speelgoed

Informatie over het merk Playgro

Playgro is een bedrijf dat kwalitatief goed speelgoed maakt voor de ontwikkeling van je baby. Ze produceren heel veel verschillende producten voor thuis, tijdens een reis, voor het voeden, veiligheid en baby care. Playgro is een bedrijf dat in 1992 is opgezet in Australiƫ, maar zit nu in 57 landen verspreid over de hele wereld.

Waar kan ik dit baby speelgoed kopen?

Deze Playgro Vormenstoof Olifant is te koop bij (online) speelgoed winkels zoals degrotespeelgoedwinkel.nl en Intertoys.nl

De achterkant van dit leuke en leerzame baby speelgoed
De achterkant van dit leuke en leerzame baby speelgoed

Hoe ziet dit leuke baby speelgoed eruit?

Eigenlijk is het een grote harde plastic bal met een diameter van ongeveer 15 cm. Op de voorkant zitten ogen geplakt met daarop een slurf die je kunt ronddraaien. Aan de onderkant zitten 2 zachte pootjes en bovenop zitten 2 zachte knisper-oren. De poten en oren zijn van verschillende soorten stof gemaakt met hun eigen opdrukken en kleuren. De olifant heeft verder erg vrolijke kleuren waaronder rood, oranje, groen, paars en blauw.

In de achterkant zitten de openingen voor de verschillende vormen. Elke vorm heeft een eigen kleur en getal erop gedrukt. Tevens zitten er in elke vorm 2 kleine gaatjes. Waar dit precies voor is weet ik niet, maar als je een dun touwtje hebt, zou je met de vormen een ketting kunnen maken. De volgende vormen zitten erin: vierkant, ster, driehoek, cirkel, hartje en een zeshoek. De vormen zijn aan de binnenkant hol. Aan de onderkant van de olifant is een opening van rubber, waar je de vormen uit kunt halen. Dit gaat niet makkelijk en vind ik wel een minpuntje. Het zou handiger geweest zijn als je de onderkant los kon draaien of klikken. Nu moet je echt met je vingers het blokje eruit wroeten.

Playgro Vormenstoof Olifant: leuk, veelzijdig en educatief speelgoed
De onderkant van de Playgro Vormenstoof Olifant

Is deze Playgro Vormenstoof Olifant leuk om mee te spelen?

Ik vind deze Vormenstoof Olifant van Playgro leuk en goed speelgoed, want het heeft namelijk meerdere doelen. Wanneer je baby nog wat kleiner is, zal hij de zachte knisper-oren en poten erg leuk vinden. Met de plastic vormen zal hij nog niet veel doen, dan alleen maar in de mond stoppen. Wanneer je baby ouder is zal hij waarschijnlijk vaker proberen om de vormen in de goede opening te krijgen. Dan komt het educatieve meer van pas, terwijl in het begin de motorische ontwikkeling meer gestimuleerd wordt. Je kindje zal met dit baby speelgoed vormen en kleuren leren herkennen. Ook vond mijn kleine man de slurf leuk, want deze kan 360 graden gedraaid worden. Wanneer je dit doet maakt de slurf een ratelend geluid.

Is dit speelgoed van Playgro veilig?

Deze vormenstoof Olifant is helemaal veilig. De zachte oren en poten, die eraan zitten, kunnen er niet vanaf getrokken worden en het speelgoed heeft geen harde uitstekende onderdelen. De vormen zijn groot genoeg, zodat als je baby een vorm in zijn mond probeert te stoppen, hij deze niet kan doorslikken.

Playgro Vormenstoof Olifant: leuk, veelzijdig en educatief speelgoed
De verschillende gekleurde, plastic vormen

Conclusie

Ik vind deze vormenstoof van Playgro erg leuk speelgoed. Het heeft vrolijke kleurtjes, is veilig en heeft verschillende doeleinden. Je kindje leert er namelijk vormen en kleuren mee herkennen, maar de verschillende soorten stof en knisper-oren is ook goed voor de ontwikkeling van je baby. Tevens is de ratelende slurf erg leuk om mee te spelen. Het is niet heel goedkoop speelgoed. Maar aangezien het baby speelgoed verschillende elementen bevat, vind ik de prijs eerlijk gezegd wel meevallen.

Pluspunten
+ Veelzijdig
+ Goed voor motorische ontwikkeling
+ Educatief

Minpunten
- Opening om vormen eruit te halen is te kleinWil je leuk speelgoed voor je kindje bestellen?
Bestel bij Bol.com voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Merk: Playgro
Type: vormen
Leeftijd: van 6 maanden tot 3 jaar
Verkrijgbaar: (online) speelgoed winkels zoals degrotespeelgoedwinkel.nl en Intertoys.nl
Prijs: rond € 13
Ben je op zoek naar ander speelgoed van het merk Playgro? 
Dan weet ik zeker dat je de onderstaande artikelen ook leuk vindt om eens door te lezen!

Playgro Bendy Ball
- Simpel speelgoed, maar heel goed voor de motorische ontwikkeling van je baby!

Playgro Twinkle Sticks Puppy Rammelaar
- Goedkoop baby speelgoed dat is goed is voor de motorische en zintuigelijk ontwikkeling!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...